Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.
Sangster Legal & Mediation

Sangster Legal & Mediation

Ik ben Ingrid Sangster en als mediator houd ik me bezig met het bemiddelen tussen mensen die een conflict hebben.

Je kent het wel, je hebt een aanvaring, bonje, een confrontatie, onenigheid, een aanvaring of er is wrijving. Gek genoeg wordt er in zulke situaties steeds minder gecommuniceerd, maar lijkt het conflict steeds groter te worden. Partijen gaan steun zoeken bij anderen, vormen coalities en gaan elkaar dood verklaren. Dat is een groot probleem wanneer je met elkaar verder moet.

Dat kan zo zijn al het bijvoorbeeld gaat om conflicten:

  • Op het werk: problemen bij samenwerken, ruzie op de werkvloer
  • Zakelijke conflicten: bijvoorbeeld met een leverancier die als enige een bepaald onderdeel of product kan leveren;
  • Conflicten tussen burgers en de (lokale) overheid;
  • Geschillen tussen particulieren, denk aan buren;
  • Familieruzies.

Als de partijen bereid zijn om er samen uit te komen, kan mediation een oplossing zijn.

Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig. De partijen bepalen zelf waar ze over willen praten en wat voor hen de beste oplossing is. Ik houd me dus bezig met het proces en niet met de inhoud.

Naast mediator ben ik ook jurist. Partijen kunnen weliswaar afspreken wat ze willen, maar het resultaat mag niet in strijd zijn met het dwingend recht. Dan is het handig dat ik tijdig kan signaleren wanneer zij (juridisch) advies dienen in te winnen (bij een andere jurist), zodat er achteraf geen problemen komen met de uitvoering van de afspraken.

Ik ben opgeleid als Mediator (NCOI) en hoop in de loop van 2020 geregistreerd te worden bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland.