Wekelijkse bijeenkomsten

Onze wekelijkse bijeenkomst is zo opgezet, dat het stimulerend en motiverend werkt. Zo mag iedere aanwezige in één minuut vertellen wie ze zijn, wat ze doen en wat hen onderscheidend maakt en waar ze naar op zoek zijn. Daarnaast krijg je twee keer per jaar de mogelijkheid om in een 10 minuten presentatie jouw bedrijf wat uitgebreider te profileren.

Er worden wekelijks ook korte trainingen verzorgd, zodat leden worden geholpen veelbetekenende onderlinge relaties op te bouwen om zo jouw bedrijf flink te laten groeien.

Al met al genoeg voordelen waarmee ook jij het imago van jouw bedrijf kunt verbeteren en de zichtbaarheid en omzet van jouw bedrijf fors kunt verhogen.

Bijeenkomsten: wekelijks op vrijdag inclusief ontbijt in Novotel Eindhoven
Tijd: van 6:30 uur tot 8:30 uur, om 7:00 uur begint de bijeenkomst 
Locatie: Novotel Eindhoven, Anthony Fokkerweg 101, 5657 EJ  Eindhoven

10 minuten presentaties

Vrijdag 24-05 verzorgde Fred Spiekema een presentatie waarin hij de werking van de Pensioen Akkoord Configurator demonstreerde. Deze tool gebruikt Synerga Pensioenconsultancy om samen met de werkgever een pensioenregeling aan te passen aan de Wet toekomst pensioenen.

Bart Thijssen vertelde 17-05 over het succes van zijn zwemscholen, die inmiddels zijn uitgebreid naar 5 locaties. Door de lesgroepen klein te houden krijgen de leerlingen optimaal de aandacht, waardoor ze veel sneller voortgang kunnen maken dan bij andere zwemscholen.

De waarheid over stress!

De waarheid is dat stress niet van buiten komt. Het komt voort uit gedachten over omstandigheden. Intern dus! 😉

En daarmee hebben we vrijdag 03-05 van Sandra Slager geleerd dat wij zelf aan het stressgevoel kunnen doen. Ze verzorgde zowel de 10 minuten presentatie en, voor pakweg 20 geïnteresseerden, een verdiepende workshop ná de BNI bijeenkomst.

De basis voor preventieve stressmanagement is zelfinzicht en zelfzorg.
Soms is echter het lastig om zelf te ontdekken waar niet helpende gedachten en gedrag vandaan komen. Daarvoor kun je bij Sandra Slager terecht, zij begeleidt mensen naar beter in het breedste zin van het woord.

Vrijdag 26-04 vertelde Marc Bullens van Enter Automatisering aan de hand van enkele succesverhalen van opdrachtgevers wat een professionele ICT partner voor toegevoegde waarde is voor een organisatie.

Geniet je ook zo van op vakantie gaan?

Bijzondere plekken bezoeken, mensen ontmoeten uit andere landen, cultuur snuiven. Jolanda van Tol  vertelde er 19-04 over; ze wordt er erg gelukkig van. Sinds een aantal jaren koppelt ze haar reizen aan een bouwreis. Samen met Habitat for Humanity International bouwen ze huizen in vaak de armste regio’s, op plekken waar je als toerist niet komt of heel snel weer weg bent.

Een eigen huis betekent vaak een veilig thuis, een basis voor een beter leven, een toilet. Een huis is het middel voor een beter bestaan. Samen met Habitat bouwen ze met de huiseigenaren en lokale vakmensen aan een beter bestaan.

Op 12-04 heeft Nick Sijbers een used case uitgelicht waarbij Websitepromotor succesvol is geweest middels de inzet van zowel SEO als SEA. Daarna gaf hij het luisterende publiek nog meer tips en tricks.

Vrijdag 05-04 bepleitte Jos Soetens een van zijn zaken (geanonimiseerd), en manoeuvreerde hij ons als luisteraar in de rol van rechter. Erg leerzaam en vermakelijk, en aan ons als ondernemers biedt het stof tot nadenken en inzicht bij handelen.

Op vrijdag 29-03 heeft Angelic Engel van Medusa een aantal voorbeelden van websites laten zien die via BNI leden gerealiseerd en onderhouden worden.

Daarnaast is ook een voorbeeld getoond van een demo omgeving die gemaakt is om de werking van een home automation device te tonen. Deze demo omgeving is speciaal voor een beurs gemaakt.

Nóóit meer een belangrijk moment vergeten!

“Bas is morgen 12,5 jaar in dienst. Kun jij nog snel een bos bloemen regelen?”, vraagt de directeur aan de receptioniste. “Over een week is het Kerst en we hebben nog steeds geen relatiegeschenken. Wellicht kunnen we Anne en Sophie vrijdagmiddag naar de Sligro sturen?”, klinkt het bij HR.

Herkenbaar? Vast wel. Wenselijk? Allesbehalve. Elisabeth Beukers (Liz) van GIFTS by Liz heeft op 22-03 verteld hoe zij voor haar zakelijke klanten unieke cadeau-oplossingen regelt, die ervoor zorgen dat je nooit meer een belangrijk moment vergeet!

Vrijdag 15-03 heeft Maikel Bennebroek verteld over de interessante producten die bij Strack Company geleverd worden met de indrukwekkende printers die ze hebben staan. Ook de hoeveelheid Doppers met opdruk die ze leveren per maand is enorm. 

Vrijdag 08-03 heeft Mark van Bommel besproken wat zijn bedrijf Rebuildt doet en welke uitdagingen en processen allemaal van toepassing zijn in nieuwbouw en verbouwing van panden. 

Vrijdag 01-03 nam Peter Japenga van Japenga Architecten ons mee op reis. Hij vertelde ons over het traject dat hij met het ontwerp en de uitwerking van BAS Truck Center te Veghel samen met de opdrachtgever en adviseurs doorliep. Diverse aspecten, waaronder ontwerppresentatie in 3d, bouwkundige zaken, milieu, constructie maar ook ruimtelijke onderbouwing en inpassing in de omgeving passeerden de revue.

Wil je de reis van eerste idee tot aan de uiteindelijke realisatie ook samen met Peter doormaken, neem dan gerust contact met hem op. Hij neemt je mee in het proces vanaf een mooi ontwerp tot en met de melding van de bouwactiviteit bij de overheid. Via zijn uitgebreide netwerk organiseert en verzorgt hij gedurende deze reis alle voor jouw bouwproject benodigde gegevens en berekeningen.

Op 23-02 vertelt Matilde Sortino over de ondernemersreis van Squisito BV. Samen met het toegewijde team hebben ze de essentie van authentiek Italiaans eten omarmd en deze passie vertaald naar hoogwaardige culinaire ervaringen. Het team, gedreven door een gedeelde liefde voor gastronomische excellentie, heeft een cruciale rol gespeeld in het veroveren van de food branche met onze onderscheidende benadering. Only the best is good enough!

Bij Squisito, Matilde Sortino, geloven we dat de sleutel tot succes ligt in het aanbieden van authentieke Italiaanse smaken die de zintuigen prikkelen en een blijvende indruk achterlaten. We nodigen ondernemers uit om zich aankomende vrijdag 2 februari bij BNI Mainport Eindhoven aan te sluiten. We nemen je mee op een inspirerende reis, waar we niet alleen streven naar het delen van heerlijke gerechten, maar ook naar het inspireren van anderen in de food branche. Laten we samen bouwen aan een smaakvolle toekomst en de normen van de culinaire wereld blijvend veranderen.

Elwin Peels van A tot Zeker heeft op 16-02 verteld hoe je als ZZP-er of zelfstandige toch een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt nemen. Interessant, maar als je er meer van wil weten kun je het beste contact met Elwin opnemen. Hij kan het precies uitleggen aan je.

Op 09-02 gaf Joeri van Os van ADMOS een klein kijkje in verschillende fraude-zaken. Daarbij gaf hij aan waar het fout was gegaan en hoe men het had kunnen voorkomen. Het volledig voorkomen is een utopie, maar je kan de organisatie wel anders inrichten waardoor het bedrijf beter draait en de kans op fraude kleiner wordt. Wil jij ook meer grip op jouw organisatie, plan dan een afspraak in met Joeri!

De weg van USP naar UBR

Vrijdag 02-02  verrasste Harry van Dreumel van More Sales Result ons met zijn presentatie van USP naar UBR.

Iedere bedrijf heeft zo z’n USP’s . Echter als je ze onder een vergrootglas legt is er altijd wel een concurrent te vinden die dezelfde USP’s heeft, dus heel uniek zijn ze niet. Hoe creëer je nu dat jouw USP nu toch omarmt wordt? Door het te koppelen aan de belangrijkste, onbewuste, drijfveer van de klant. Harry heeft ons meegenomen in de geest van de klant en zijn uiteindelijke beslissingsproces. Door deze methode vast te houden kom je steeds minder in prijsdiscussies en kiezen prospects vaker voor jou als bedrijf.

Wil jij ook more sales Result plan dan een afspraak in met Harry!

Op vrijdag 26-01 had Jacco Smit een bijzondere gast uitgenodigd om te komen spreken tijdens het ontbijt. De inspirerende Sabrina Schoenmaker nam ons mee op reis. 

 19-01 Vertelde Bob Vekemans alles over zijn bedrijf Fijne Vend en de vending automaten die hij overal plaatst zoals in hotels, sportscholen en andere speciale locaties.

Op vrijdag 12-01 gaf Ad Vereijken van Foto ID een presentatie over AI en wat voor gevolgen dit heeft voor fotografie. De belangrijkste boodschap was dat AI zeker bruikbaar is in de fotografie als ondersteunende tool. Maar om een goede foto te maken met de goede kwaliteit en aanwezige wensen, zal een fotograaf zeker nodig blijven. In ieder geval zeker in de soort foto’s die Ad maakt. Dus ben je op zoek naar kwalitatief goede en creatieve foto’s, ga naar Foto ID.

Vrijdag 05-01 vertelde Cécile van der Sanden van Berg Jeths Advocaten B.V, in Eindhoven ons over hoe je bindende afspraken maakt en deze goed vastlegt, zodat het contract meer is dan papier dat in de la ligt. Ze streeft ernaar om ondernemers te helpen de handvatten die de wet biedt maximaal in te zetten, in contracten maar ook tijdens de onderhandelingen vooraf en de correspondentie achteraf. Iedere goede samenwerking is gebaat bij duidelijkheid. Cécile leert ons zo hoe je de wedstrijd wint, ook als je een goal tegen krijgt.

BNI, Jolanda van Tol van Gloedvol is er al ruim 10 jaar lid van. Ze schrijft:”Het netwerk heeft mij veel gebracht, persoonlijke groei, zakelijke know how en prachtige relaties en verbindingen met bijzondere mensen.”

Vrijdag 15-12 gaf ze haar 10 minuten presentatie en vertelde ze over wat BNI de afgelopen 10 jaar heeft gebracht. Aan de hand van een aantal aanbevelingen gaf ze een terugblik op de afgelopen jaren. “Mooie aanbevelingen, waar ik nu nog profijt van heb, duurzame aanbevelingen, waar ik nu nog omzet van heb en de eenmalige aanbeveling.”

Toepassen van BHV red levens

Vrijdag 8-12 gaf Erik Habraken van NCBHV een ‘kleine’ masterclass over de werking van ons hart en wat reanimatie precies inhoudt.

Met zijn bhv-cursussen geeft Erik zijn cursisten het vertrouwen om te handelen bij incidenten. Denk naast EHBO ook aan brand en ontruiming. Die cursussen geeft hij in zijn eigen trainingsruimte in Nuenen of direct bij de klant.

Doelstelling van Erik? Zorgen dat de cursist een topdag heeft, iets leert en de volgende keer zegt: “We mogen weer!” Met zijn kenmerkende humor en creatieve lesmethoden weet hij mensen te binden en te boeien. Benieuwd wat NCBH voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Erik of kom eens op bezoek bij ons netwerkontbijt op vrijdagmorgen in het Novotel.

Mooie dingen maken!

Daar draait het bij Glance & Vision dagelijks om. Mooie dingen maken die er voor zorgen dat jouw bedrijf goed opvalt, dat vinden wij, Sandra Van de Winkel, het leukste om te doen en we zijn er goed in. 1-12 vertelde ze hierover bij BNI.

We beschikken over een uitgebreid machinepark waarmee we bijna alle voorkomende reclameuitingen in eigen huis kunnen maken, van kleine sticker tot grote lichtreclame. Ons veelzijdig en kundig team staat garant voor visuelecommunicatie met een wow-effect.

Dus ben je op zoek naar een opvallende gevelreclame, met of zonder verlichting, wegwijzers, een display, autobestickering of een volledige carwrap, naadloos behang of een simpele sticker, bel of mail ons.
Niks is ons te gek, daag ons uit en wij denken graag met je mee.

10-minuten van Erwin Hoorn

Op  24-11 vertelde Erwin Hoorn over een recente casus. Het ging over een docent met vele jaren ervaring die opstaande voet is ontslagen door de school. De docent wordt verweten dat hij een antwoordblad aan een leerling heeft laten zien en daarbij Tipp-Ex heeft gebruikt. De docent vecht het ontslag op staande voet aan en wint de zaak. Wel vindt de rechtbank dat de arbeidsovereenkomst niet kan worden voortgezet en ontbindt de arbeidsovereenkomst. De docent krijgt niet alleen de transitievergoeding, maar heeft tot aan zijn pensioen ook recht op een boven- en na-wettelijke werkloosheidsuitkering.

Zo zie je maar, denk eerst even na voordat je iemand op staande voet ontslaat. Informeer eerst bij een goede advocaat zoals Erwin hoorn of op staande voet wel de goede keuze is.

Harry van Dreumel van More Sales Result gaf vrijdag 10-11 een hele leuke en interactieve presentatie gegeven.
In plaats van vertellen wat hij doet, heeft hij gevraagd welke sales vragen er waren.
Hij heeft daarop interessante antwoorden en nuttige tips gegeven waar we allemaal wat aan hebben.
En omdat Harry een nieuw lid is hebben wij hem ook gelijk beter leren kennen.

08-11 Liet John van den Heuvel van Heuvel Media in een sneltreinvaart vele fragmenten zien van bedrijfsvideo’s, commercials, trailers, leaders, bioscoopreclames, uitleganimaties en social media videoclips. Die hij in de afgelopen jaren voor diverse grote en kleine opdrachtgevers heeft gerealiseerd.

Door met veel enthousiasme creatieve video-edits en kleurcorrecties toe te passen, beeldwisselingen op maat van muziek te laten zien en graphics en animaties te combineren met videobeelden maakt John krachtige video’s.

Om daarmee de aandacht van de kijker trekken. En die vast te houden! Meer aandacht voor jouw product, bedrijf of idee…
Ben jij op zoek naar vette videocontent voor jouw merk? Connect met John, want dat is zijn werk!

Wordt jouw volgende reis een stedentrip, strandvakantie of een authentieke rondreis op maat? Of ga je liever op wintersport of op cruisevakantie? Een groepsreis of een zakenreis? Het kan allemaal. Bijna alle denkbare privé vakanties of zakelijke reizen zijn door Koen Evers van Travelcounsellors te organiseren. Dankzij zijn brede netwerk kan hij voor vrijwel elke bestemming een passende aanbieding doen.

27-10 vertelde Koen over zijn onmisbare input voor het organiseren van een zorgeloze trip. Koen neemt uitgebreid de tijd om je reiswensen te bespreken. Je krijgt eerlijk advies en hij inspireert je met zijn reiservaringen.

Doordat Koen ál het zoek- en regelwerk voor je uit handen neem, bespaart hij je enorm veel tijd. En dankzij een groot aantal rechtstreekse samenwerkingen met leveranciers bied hij altijd een scherpe prijs. Hij is jouw vaste contactpersoon en beschikt over een nooddienst die 24/7 bereikbaar is. Je kunt rekenen op een uitstekende service!
Zoek je iemand die eerlijk advies geeft, je inspireert én je tijd en geld bespaart? Neem dan contact met hem op en plan een afspraak, want met reizen maak je herinneringen!

Hoe kan je AI inzetten om meer waarde uit je bedrijf te halen?

 Ralf Zoetekouw, eigenaar van Datacation, vertelde ons 20-10 over de toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) voor bedrijven.

Datacation is een data science consultancy bedrijf bestaande uit een team van 20 data engineers en data scientists, allen met achtergronden in de Econometrie, Wiskunde, Artificial Intelligence en Computer Science.

Datacation noemt zichzelf de IT nerds met een sociaal karakter; als data consultant is het enorm belangrijk om naast technische skills, ook over soft skills te beschikken. Op deze manier zijn zij de brug tussen de data en de business omdat wij in staat zijn om de wiskundige modellen op een begrijpelijke manier uit te leggen, wat draagvlak creëert bij de organisatie.

Wet Toekomst Pensioenen🧓

Wanneer jouw bedrijf op 30 juni van dit jaar een pensioenregeling had, dan moet deze aangepast gaan worden aan de regels die voortvloeien uit de Wet toekomst pensioenen.

Een ingrijpende en complexe operatie omdat je niet alleen rekening moet houden met allerlei wettelijke voorschriften, maar je moet ook goed de werknemersbelangen en de werkgeverswensen in de gaten moet.

Tijdrovend voor de pensioenadviseur die niet de juiste tools heeft en daardoor enorm kostbaar voor de werkgever.  Synerga Pensioenconsultancy bouwde twee jaar geleden al haar eigen tool om tot in detail en tegelijkertijd razendsnel voor bedrijven een pensioenregeling aan te passen. Deze tool, de Pensioen Akkoord Configurator, liet Fred Spieksma (pensioenadviseur) 13-10 zien aan de leden van BNI Mainport. Ook benieuwd of dit iets is voor jouw bedrijf? Neem dan even met Fred contact op en maak een afspraak.

Vrijdag 06-10 heeft Bart Thijssen van Bath Geldrop ons meegenomen in de waanzinnige voordelen van zwemmen. We hebben de 3 belangrijkste nog even voor je onder elkaar gezet!

1. Verbeterde nachtrust:
Een recente studie heeft uitgewezen dat zwemmen ook een positief effect heeft op je slaap!

2. Kracht:
Krachttraining kan ook zeker in het water. De spieren kunnen zowel explosieve als duurkracht leveren in het water. Daardoor is zwemmen uitermate geschikt voor spierkracht.

3. Uithoudingsvermogen:
Waarom komt een triatleet die zo fit is, soms zo moe uit het water? Zwemmen vraagt een specifiek en intensief uithoudingsvermogen. Naast alleen volhouden, heb je ook met zuurstof(belemmering) te maken. Om dit te trainen, zal je toch echt het water in moeten duiken!!

De kracht van herkenning 💡

Als je als leidinggevende nooit met stress te maken hebt gehad, is het verleidelijk te denken dat jij stressbestendig bent én dat de ander, die wel stress ervaart, vooral het best kan werken aan zichzelf.

Sandra Slager heeft vrijdag 22-09 ons zelf laten ervaren hoe stress binnen 45 seconden kan worden opgewekt in een redelijke vertrouwde en veilige setting.

Als specialist deelt ze haar kennis met leiders in het bedrijfsleven. Leidinggevenden leren hierdoor stress bij zichzelf en in het team beter herkennen en aan te pakken. Hiermee kunnen verzuimkosten en verzuimleed worden voorkomen. Alleen daarvoor is een belletje met haar de moeite waard!

Op vrijdag 15-9 vertelde Marita van Dooren hoe jij als ondernemer met hulp van Claassen, Moolenbeek & Partners BV je doelen kunt bereiken.

Op vrijdag 8-9 heeft Nick Sijbers van Websitepromotor ons vertelt hoe resultaten van online marketing nu goed meetbaar te maken zijn, wat voor invloed Chat GPT heeft op Google en heeft hij verschillende tips gedeeld voor startende ondernemers.

Jos Soetens heeft op 1-9 ons vertelt hoe het schadevergoedingsrecht werkt in het geval iemand is komen te overlijden ten gevolge van een gebeurtenis waarvoor mogelijk een ander aansprakelijk is. En waarom het van belang is om direct een letselschadespecialist in te schakelen wanneer een naaste in kritieke toestand is komen te verkeren.

Op 25-8 heeft Melissa Schuman haar werk als orthomoleculair therapeut van VitalFix besproken. Ze heeft expertise in het helpen van mensen bij het overwinnen van diverse ongemakken, zoals maagzuur, acne, eczeem, opgeblazen buik, overgangsklachten en hormonale disbalans. Met haar achtergrond in gezondheid, voeding en psychologie richt ze zich ook op het aanpakken van ontevredenheid over het lichaam en figuur. Ontdek hoe Melissa’s benadering mensen helpt om een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl te bereiken.

Tijdens de bijeenkomst van 28-7 vertelde Joeri van Os wat meer over de missie van ADMOS. Waarom hij in 2021 een eigen kantoor is gestart en wat hij anders doet om ervoor te zorgen dat ondernemers zo goed mogelijk begeleid worden, en daarom zo tevreden zijn.

Op de bijeenkomst van vrijdag 21-7  vertelde Maikel Bennebroek over zijn bedrijf Strack Company.

Op 14-7 vertelde Angelic Engel over de historie van Medusa webdevelopment Eindhoven. Ze vertelde ons dat sommige klanten haar bedrijf al meer dan 20 jaar trouw zijn. Dit komt omdat Medusa begrijpt dat de relatie niet ophoudt na het bouwen van een website, maar juist begint.

Op vrijdag 7-7 vertelde Elwin Peels van A tot Zeker over de plannen rondom de verplichte AOV voor ondernemers en legde hij uit dat je beter af bent met een AOV bij een verzekeringsmaatschappij.

Mark van Bommel vertelde op 30-6 over zijn bedrijf Rebuildt en hoe zij bouwtrajecten begeleiden met het digitale platform dat ze zelf ontwikkelen. Mark lichtte dit toe aan de hand van een aantal projecten die Rebuildt momenteel uitvoert.

Matilde Sortino vertelde op 23-6 over Squisito en de spirit waarmee zij de meest bijzondere en meest gebruikte producten van de beste Italiaanse restaurants naar de keukens van de beste restaurants van Nederland, supermarkten en jou thuis brengen.

Elisabeth Beukers van SMOKED by Liz vertelde ons op 16-6 hoe jij als werkgever kan zorgen voor werkgeluk en behoud van je werknemers. Ze legde uit hoe deze combinatie ervoor zorgt dat jouw werknemers ambassadeurs worden voor jouw bedrijf.

Op 9-6 vertelde Peter Japenga van Japenga Architecten ons  hoe een idee, via ontwerp en bouwtechnische uitwerking, tot een tastbaar en ruimtelijk gebouw wordt uitgewerkt.

Bob Vekemans van Invendit vertelde op 2-6 waarom hotels, crossfit boxen en zwembaden zo blij zijn met de vending automaten van Invendit.

Erwin Hoorn van Witberg Hoorn Advocaten vertelde ons op 26-5 hoe te onderhandelen bij ontslag. En hoe je de afspraken kunt vastleggen in een vaststellingsovereenkomst. Hij gaf ons een flink aantal bruikbare tips.

Cécile van der Sanden vertelde ons 12-5 vanuit haar ervaringen als advocaat hoe je beter ruzie maakt. In het recht gaat het niet alleen over de wet of over het contract, maar vooral ook over de achterliggende bedoeling. En laat dat nu juist hetgeen zijn waar we als mensen zo vaak over struikelen.

Jolanda van Tol gaf op 5-5 een indrukwekkende 10 minuten presentatie. Als verzuimexpert weet zij als geen ander hoe belangrijk een goed verzuimbeleid is. Ze is ervan overtuigd dat verzuimbegeleiding anders kan en anders moet. Jolanda nam ons vrijdag mee in het verhaal achter Gloedvol, haar keuzes om zich te focussen op verzuim en hoe haar ervaringen een enorme impact hebben op haar werk.

Ad Vereijken van Foto ID presenteerde op 21-4 foto- en video opdrachten die via BNI zijn verkregen. Daarbij benadrukte hij het belang van persoonlijk contact en kwaliteit.

Erik Habraken van NCBHV vertelde op 14-4  hoe belangrijk BHV training is. Dit is niet alleen van belang voor in het bedrijf. Ook bij privé omstandigheden kan het van pas komen. Bij zijn trainingen voegt hij ook een speels element toe, zoals een quiz waardoor de training niet alleen leerzaam maar ook leuk wordt. Verder heeft hij ook laten zien hoe je iemand kan helpen die wat in zijn luchtpijp heeft zitten en niet meer kan ademen.

Sandra Van de Winkel van Glance & Vision vertelde op 7-4 hoe jij als bedrijf kunt opvallen. Naast de standaard reclame-uitingen als autobestickering, borden en dergelijke worden ze bij Glance & Vision graag uitgedaagd om een reclameobject te mogen maken dat een echte eyecatcher is. Of dat dan licht geeft of bewerkt is met een metaalcoating, dat maakt het alleen nog maar specialer en opvallender. Dus heb je een idee om je huisstijl inpandig, op een auto of buiten aan de gevel te laten zien, maar weet je niet goed hoe en of het uitvoerbaar is? Glance & Vision kan je er zeker bij helpen.

Op 31-3 vertelde Jurrian Kuijper van KBA Makelaardij & Taxaties over de stand van zaken betreffende de woningmarkt in de regio Eindhoven. Daarnaast ging hij in zijn presentatie in op het effect van verduurzamings­maatregelen op de waarde van een object.

Emiel Bechtold, eigenaar van fit20 Eindhoven, verzorgde op vrijdag 24-3  zijn 10 minuten presentatie. Gezondheid, doorzetten en positiviteit zijn woorden die hem het beste omschrijven. Iets waar hij zich graag dagelijks mee bezig houdt. Een gezond en krachtig lichaam met een positieve instelling haalt meer uit je leven. Emiel vertelde ons waarom dit zo enorm belangrijk is.

Koen Evers, zelfstandig reisadviseur verbonden aan Travel Counsellors, vertelde ons op 17-03 over de voordelen van het boeken van een reis via één van de vele Duitse touroperators. Hij legde uit dat het voordelen kan opleveren wanneer je eerst hem raadpleegt alvorens je definitief je reis gaat boeken (ook als je al weet waar je naartoe wilt).

John van den Heuvel, bekend van de TV-, bioscoop- en social media commercials die hij maakt liet op 10-03 zien hoe hij met zijn bedrijf Heuvel Media zijn creatieve videootjes maakt. Door grafische elementen te combineren met bewegende beelden laat hij de producten, diensten of ideeën van zijn opdrachtgevers op een onderscheidende manier opvallen!

Op 03-03 vertelde Ralf Zoetekouw, eigenaar van Datacation, ons over de toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) voor bedrijven. Datacation is een data science consultancy bedrijf bestaande uit een team van 15 data engineers en data scientists, allen met achtergronden in de Econometrie, Wiskunde, Artificial Intelligence en Computer Science. Datacation noemt zichzelf de IT nerds met een sociaal karakter; als data consultant is het enorm belangrijk om naast technische skills, ook over soft skills te beschikken. Op deze manier zijn zij de brug tussen de data en de business omdat wij in staat zijn om de wiskundige modellen op een begrijpelijke manier uit te leggen, wat draagvlak creëert bij de organisatie.

Op 24-02 vertelde Fred Spieksma  over wat een pensioenadviseur nu eigenlijk precies doet voor zijn relaties. Hij gaat dit doen aan de hand van relaties die hij geholpen heeft gedurende zijn 8-jarige lidmaatschap bij BNI Mainport Eindhoven, die voortgekomen zijn uit aanbevelingen die hij kreeg van leden en gasten.

Op 17-01 vertelde Melissa Schuman in haar 10-minuten presentatie over VitalFix. Ze legde ons uit wat een orthomoleculair therapeut doet en hoe ze ons gedrag kan veranderen om energiek en klachtenvrij te blijven.

Op 10-2 vertelde Sandra Slager over het hebben van spanningen en stress. Sandra is burn-out specialist en heeft inmiddels 5 jaar een eigen praktijk.
Het ging over het verschil tussen spanningen en stress, hoe werkt het en  wanneer wordt stress eigenlijk ongezond?
Hoe kun je als leidinggevende of collega herkennen dat de ander te veel stress ervaart én hoe zorg je ervoor dat deze niet letterlijk om valt. En als dat wel gebeurt, wat kun je dan als leidinggevende nog doen?

Op 3-2 vertelde Marc Bullens ons welke afwegingen je kunt maken om na te gaan wat voor verbeteringen je aan je huis kunt doen in het kader van duurzaamheid en kostenreductie. Zo dragen we allen ons steentje bij.

Op 27-1 gaf Marita van Dooren van Claassen, Moolenbeek &
Partners BV ons een inkijkje in de praktijk van bedrijfsovernames. Marita heeft een interessante casus in de
aankoopbegeleiding laten zien. Hierdoor wordt duidelijk dat begeleiding bij bedrijfsovernames en verkopen zeker een toegevoegde waarde is.

Op 20-1 vertelde Nick Sijbers van Websitepromotor ons over hoe bepaalde marketingkanalen ingezet kunnen worden in verschillende fases van de customer journey. Nick heeft daarbij de marketingkanalen duidelijk toegelicht aan de hand van een case.

Op 13-1 vertelde Bart Thijssen van Bath Geldrop ons over de kracht van privé zwemmen voor volwassenen en zwemlessen voor kinderen, privé of ik kleine groepen. Door kleinere groepen leren kinderen sneller, beter en het is nog leuker ook. Hij stelde en beantwoorde de vraag: Bij wie durf jij een sprong te maken in het diepe en waarom?

Op 6-1 vertelde Jos Soetens ons over de wijze waarop je in een letselschadezaak de schade berekent. Welke schadeposten (er)kennen we binnen het Nederlandse schadevergoedingsrecht, welke bewijsregels gelden er, en hoe gaat een letselschadeadvocaat te werk bij het optimaliseren van de omvang van de schadevergoeding?

Op 16-12 vertelde Maikel Bennebroek van Strack Company dat ze echt alles op alles kunnen zetten en dat ze in december weer een enorme hoeveelheid Doppers bedrukt hebben. 

Op 9-12 vertelde Mark van Bommel over Rebuildt en haar doel om op basis van initieel vertrouwen het gewenste eindresultaat te bereiken. Het ging over hoe (ver)bouwen anders kan en misschien wel moet. 

Op 2-12 vertelde Angelic Engel over 2 websites waar @Medusa mee bezig is, over de AI-gedreven website waar ze samen met @Datacation mee bezig is en over de super mooie nieuwe BNI Mainport Eindhoven website (die binnenkort live zal gaan).

Op 25-11 vertelde Elwin Peels over bedrijfscontinuïteit en hoe belangrijk een goed risicomanagement is.

Op 18-11 vertelde Joeri van Os ons waarom hij administratie ADMOS is gestart en hoe hij door middel van het ADMOS Coaching Traject en het ADMOS Toekomstplan ondernemers rust en controle teruggeeft over hun eigen onderneming (en toekomst). 

Op 11-11 vertelde Jacco Smit hoe Novotel Eindhoven – Event Hotels (Accor) zich voorbereid op de aankomende strenge regels die per 1 Juli 2023 van kracht gaan m.b.t. Single Use Plastic in het hotel. Vanuit de leden van BNI Mainport werden ook ideeën voor gesteld die eventueel gebruikt kunnen worden. 

Op 04-11  vertelde Erwin Hoorn wat zijn drijfveer is geweest om advocaat te worden. Een sterk rechtvaardigheidsgevoel maakt daar onderdeel van uit. Dat uit zich in een persoonlijke, betrokken manier van opkomen voor de rechten van de cliënt. Dat geldt temeer nu zijn voornaam in het Bretons Yvo betekent. En Sint Yvo is de beschermheilige van advocaten. Nomen est omen.

Op 28-10 vertelde Cécile van der Sanden vanuit haar ervaring als advocaat over het belang van zorgvuldige communicatie, in en buiten rechte. Over hoe correct en volledig gebruik van taal geschillen kan voorkomen en kan bijdragen aan langdurige samenwerkingen gebaseerd op vertrouwen. Inspirerend.